Bra weekendstäder

Oavsett om man reser inom Sveriges gränser eller utomlands så är det alltid trevligast att bo i en lägenhet. Då får man som störst möjlighet att sköta sig själv och ta del av vardagslivet i staden. När man bor på ett hotell blir man på ett omedvetet plan en turist som inte går och handlar i mataffären eller besöker den lokala slaktaren.

Här kommer några tips på trevliga städer att besöka runt om i Europa.

Wien
Staden som uppfann Sachertårtan är förstås ett måste att besöka, inte bara för det goda bakverkets skull, utan även för att det är en väldigt mysig stad. Den gamla arkitekturen i kombination med ett stort utbud av såväl kultur som restauranger gör den till en riktig pärla.

Malaga
Nu kanske inte Malaga kan klassas som en storstad, men det är ändå en stad som passar utmärkt för en helg. Det finns många hotell i stadskärnan att välja på och många av de har dessutom pool på taket som man kan njuta av när man har traskat omkring i staden hela dagen. Förutom ett härligt klimat är Malaga också känt för sitt Picassomuseum.

Warszawa
Warszawa är en av de få städerna i världen som har sin stadskärna med på UNESCO:s världsarvslista trots att den inte är i original. Staden led av svåra skador efter andra världskriget, men efter ett noggrant och minutiöst uppbyggnadsarbete har Warszawa återfått sin forna glans. Idag är det svårt att tänka sig att staden för inte allt för länge sedan var mer eller mindre sönderbombad.

Inga kommentarer: